My Followers

Agak-agak, aku ni okay tak??

Salam buat semua... dah lama tak mengarang ni kan... sebelom2 nie, sume entry berkenaan ngan informasi jer.. Al-maklum la... takdak masa ler nak ngarang2 neh... hihihi.. lagi la pulak, aku duk layan blog personal aku tu... not for sharing kay...

Sebenarnya... aku okay lagih nie, tapi... rasa nak nangis pun ada... tingat kat anak sulung ku itu ... Sofea kat kampung sampai raya.. hanya tinggal Arissa jer... (Adik yang baru seminggu keluar wad)

Kat umah, adik laks tak reti nak main sowang2... nak melekat jer ngan mama dia. Sampai aku nak buat apa pun tak leh. Cian adik gak... dah takde geng arrr... Kekadang, nak mandi pun susahhh... aku tinggal jer adik kat ruang tamu... nangis dah guling2, tertiarap, wat landing sampai bunyi kedebukkk... last2 duduk diam gak...

Selesai mandi, adik duk diam jer... nampak jer muka mama dia... nangis lagi suruh dukung... waduhhh.... org nak pakai baju nie... sexy lakkk.

Time memasak, aku terpaksa buat 'sekatan' kat pintu nak ke dapur tu. Letak mainan, letak nenen... adik nangis ler nak ikut... aku slamber jer masak. Kang layan si kecik nie, alamat dapur tak berasaplah jawabnya... dah ler perut mintak diisi...

Mula2 tu, adik nangis... aku bo layan jer lah... Adik nangis sampai boring.. last2 adik lending depan tv... pelik sungguh, naper arrr adik tak nak main langsung... sanggup dia tunggu mama dia abes masak... Ermm.. sebenarnya, tak sanggup aku nak pisahkan anak2 nie... tapi, dah terpaksa... kena la aku merelakan jua...

sebulan lebih jer Sofea kat kampung... (kali ke-2 sofea kena antar balik kg) tapi, naluri ibu aku ni la... meraung2... meronta2... huhuhu... setiap hari aku call... (Si Sofea bukan ler leh cakap lagih pun, duduk pandai sebut mama, abah, adik, nenek & perkataan simple2 jer... takpe arrr... dengar suara pun hokayyy)

Sume kat umah tak keruan ler... abah? control macho jer... hihihihi... call Sofea pun curik2... heee... egoisss kan... kan... dan adik dan mama... terlalu buhsannn di rumah. Terkenang2 kat Sofea... Time makan nasik ayam, lagih ler... meleleh air mata ini... huhuhu... nasik ayam febret sofea.... Hubby kata, "lor.... bukan nyer anak kita mati pun nak nangis2..." Tapi.. aku nak nangis gak... adik terkebil2 jer... mana la dia tau hati seorang ibu... adik hanya la baby berumur setahun! Agak-agak, aku ni okay tak??

Tempat melepas winduuu... Arissa ngan dinding mural kakak nyer...


Post a Comment