My Followers

Cuti Kecemasan

At last... aku terpaksa amik emergency leave 2 hari atas sebab alasan kukuh "no baby sitter". Huhuhu... now, i'm back to normal lah kan... melayan karenah anak2, membasuh, mencuci, melipat, menyidai, mengemas... sume bermula ngan huruf "M". Buat masa nie je la.. Insyaallah, next week, dapat ler maid baru.... Tadi, aku antar kat rumah jiran... sementara waktu jer. Kebetulan, anak makcik tu tengah bercuti... so, apa salahnya kan... dalam ekonomi tengah tenggelam timbul nie, dia jaga anak-anak aku tu. Dapat gak upahnya. Baju 2,3 pasang, lepas gak laaa... Masa duk umah 3 aritu, ade gak aku terpikir dan bermimpi2 nak berhenti jer keje. Nak jadi ibu mithali yang sentiasa di sisi anak2... isteri yang setia... bla..bla..bla...
#Tapi, uishhhh belom masanya lagih! Impian lum ku kecapi ... sabar yer anak-anak... Lagipun, boring laks lelama duk rumah. Kekadang, hangin gak bila anak2 wat hal... kita dah siap mop lantai, budak2 laks duk bagi kita tambah keje... disemburnya nasik... heeeeee... (adik ler tu... selama tak sihat nie, dia tak lalu nak makan) Mama kena belajar banyak lagi erti kesabaran dan ketabahan... huuuuhuhuhu.

Post a Comment